X

مقالات آموزشی

فلیکر (Flickr) چیست؟

امروزه فلیکر به یکی از المان های پراهمیت در چراغ ها تبدیل شده بطوری که کیفیت و قیمت چراغ را تحت تاثیر قرار میدهد اما فلیکربه چه معناست؟

نویسنده: Admin Admin/شنبه, 06 اسفند,1401/دسته ها: مطالب آموزشی, مطالب الکترونیکی

رتبه بندی این مطلب:
3/0

 فلیکر (Flickr) چیست و چرا باید به آن اهمیت دهیم؟

 

فلیکر به معنی تغییرات خیلی سریع در میزان شدت روشنایی است که بسته به فرکانس آن ممکن است به صورت بصری قابل تشخیص باشد یا نباشد.

  این پدیده به عنوان یک نقص در سیستم روشنایی و نورپردازی شناخته می‌شود و حتی در فرکانس های بالا که فراتر از محدوده بصری قابل تشخیص هست هم نباید نادیده گرفته شود. در واقع فلیکر اگر قابل دیدن توسط چشم انسان باشد به این معنی است که محصول مورد نظر پایین‌ترین کیفیت را داراست.

                                         صدمات فلیکر

 

  در ابتدای اختراع چراغ ها، لامپ های رشته ای یا به اصطلاح ادیسونی با پایین ترین میزان فلیکر عرضه شدند. پس از آن با به بازار آمدن لامپ های فلورسنت و همه گیر شدن آن ها، اهمیت سطح قابل قبول از فلیکر مطرح شد چرا که این لامپ ها به نسبت لامپ های رشته ای فلیکر قابل توجهی داشتند. 

 

مقدار فلیکر انواع چراغ ها

 

 مقدار فلیکر چراغ ها بر اساس توسعه آن ها عبارت است از:

1- چراغ های رشته ای : فیلکر حدود 10 درصد

2- چراغ ها با بالاست های القایی بیش از 30 درصد

3- لامپ های کم مصرف و بالاست های الکترونیکی بین 5 الی 10 درصد

4- لامپ های ال ای دی با طراحی مناسب کمتر از 5 درصد

 

                                 میزان فلیکر در انواع چراغ ها

 

 از ابتدای گسترش چراغ های LED موضوع میزان فلیکر اهمیت بسیار بالایی داشته است. برخلاف لامپ های فلورسنت که پتانسیل رسیدن به فلیکر های خیلی پایین در آن ها محیا نمی باشد، چراغ های LED توانایی آن را دارند که با به کارگیری یک طراحی مناسب به مقادیر بسیار پایین در فلیکر برسند.

 

اما فلیکر بر بدن انسان چه تاثیری دارد؟

 

1- تاثیرات قابل تشخیص بصری

 

  این نوع ازFlickr  حتی اگر خیلی کوتاه مدت باشد، سبب ایجاد تشنج برای افراد مبتلا به صرع حساس به نور می باشد برخی از افرادی هم که به این مورد حساس نیستند اگر در طولانی مدت تحت تاثیر Flickr قرار بگیرند دچار  سردرد های شدید و اختلال در بینایی می گردند.

 

                               سردرد های ناشی از فلیکر

 

2- تاثیرات ناخودآگاه فلیکر

 

  در فرکانسهای بالاتر از حد فرکانس ترکیبی(حد فرکانس ترکیبی و قابل احساس بین ۶۰ تا ۸۰ )،Flickr  قابل تشخیص توسط سیستم بینایی نیست اما به صورت ناخودآگاه بر روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد. اثرات اثبات شده این نوع Flickr  سردرد و حملات میگرنی و خستگی است.

      سردردهای میگرنی

 

  کاهش میزان فلیکر در چراغ نیاز به طراحی مناسب دارد و ترونیکس برآن دارد تا محصولات با کیفیت و فلیکر ناچیز را ارائه دهد تا به موجب آن اثرات مخرب فلیکر را بر بدن انسان کاهش دهد چرا که چراغ های LED در صورت نداشتن طراحی مناسب میتوانند فلیکر های مخرب همچون 100% را نیز داشته باشند.

 

 

 

 

 

 

Print

تعداد نمایش ها (480)/نظرات (0)

انتخابگر پوسته

درباره ما
  • *
  • *
دی ان ان